vineri, 5 noiembrie 2010

Caracteristicile Grupei AB si slabirea

Grupa AB se caracterizeaza prin

  • Fuziunea moderna intre grupele A si B
  • Raspuns de tip cameleonic la conditii schimbatoare de mediu si de dieta
  • Tract digestiv sensibil
  • Sistem imunitar excesiv de tolerant
  • Raspunde optim la stres in plan spiritual, fizic si la nivel de energie creatoare
  • Un mister evolutionist

Recomandari pentru controlul greutatii si slabire

In privinta cresterii in greutate cei cu grupa AB reflecta mostenirea mixta a genelor grupelor A si B. Pentru scaderea in greutate este recomandata reducerea cantitatii de carne si suplimentarea alimentatiei cu legume, deoarece datorita cantitatii insuficiente de acid gastric carnea nu este digerata eficient si tinde sa se depoziteze sub forma de . De asemenea se recomanda reducerea consumului de griu, porumb, fasole si susan.

Alimentele care trebuie evitate deoarece favorizeaza cresterea in greutate pentru grupa AB : carne rosie, fasole, seminte, porumb, griu.

Alimente benefice care favorizeaza scaderea in greutate pentru grupa AB: alimente marine, produse lactate, legume verzi.

Recomandari generale pentru dieta grupei AB

Grupa sanguina AB are mai putin de 1000 de ani vechime, este foarte rara (2-5% din populatie) si complexa din punct de vedere biologic, reprezentind o fuziune a caracteristicilor grupelor A si B.

Organismul celor cu grupa AB nu produce suficient acid gastric pentru a digera cantitati mari de proteine animale. Solutia rezida in dimensionarea si frecventa ratiilor.

Se recomanda reducerea cantitatii de carne de pui si a carnii de vita. Este preferabil sa consumi carne de miel, curcan, oaie, iepure. Este bine sa eviti produsele din carne afumata sau conservata.

limentele marine se pot consuma cit mai des, reprezentind o sursa excelenta de proteine. Foarte benefice sunt: cod, macrou, stiuca, sturion, sardine, pastrav, scrumbie, melci.

rodusele lactate sunt foarte bine tolerate, in special: iaurt, kefir, smintina degresata.

Cei care au grupa AB ar trebui sa utilizeze uleiul de masline in locul grasimilor animale si a uleiurilor rafinate.

Nucile si semintele vor fi consumate in cantitati mici, cu precautie. Arahidele consumate in cantitati moderate ofera un suport pentru sistemul imunitar.

Pentru grupa AB produsele pe baza de soia sunt deosebit de benefice.

Cerealele sunt bine tolerate in special : orezul, secara si soia. Se recomanda totusi limitarea consumului de produse pe baza de griu si porumb mai ales daca ai probleme cu greutatea.

Legumele trebuie consumate zilnic deoarece sunt o sursa importanta de substante nutritive avind un rol esential in prevenirea cancerului, a afectiunilor cardiace si imbunatatirea sistemului imunitar. Evita totusi: maslinele, ardeii, porumbul, avocado, si anghinarea.

Pentru grupa AB exista o mare varietate de deosebit de benefice: struguri, prune, cirese, ananas, caise, kiwi, lamii, smochine, grapefruit. Ar trebui evitate: portocala, mango si bananele.

Cei cu grupa AB ar trebui sa inceapa fiecare zi cu un pahar de apa calda amestecata cu sucul proaspat de la o jumatate de lamiie pentru a elimina toxinele acumulate in timpul noptii. Este foarte bun si sucul de grapefruit.

Mirodeniile si condimentele foarte benefice sunt: sarea de mare, usturoiul, hreanul, patrunjelul si sosul de soia. Nu sunt recomandate: otetul, piperul, muraturile si ketchupul.

Ceaiurile de plante contribuie la intarirea sistemului imunitar si asigura protectie impotriva bolilor cardiovasculare si a cancerului. Se recomanda in special: ceai verde, musetel, echinacea, ginseng, papadie, macese.

Bauturile recomandate pentru grupa AB sunt: vin rosu (un pahar pe zi), cafea alternativ cu ceai verde. Trebuie evitate: bauturile alcoolice distilate, sifonul, racoritoarele sintetice si acidulate, ceaiul negru.

Personalitatea celor cu grupa AB reprezinta un amestec intre sensibilitatea grupei A si echilibrul grupei B. Sunt oameni captivanti, spirituali, atragatori, diplomati si prietenosi.

Cei care au grupa AB reactioneaza la stres la nivel intelectual si se simt epuizati dupa perioade lungi de tensiuni si suprasolicitari. Contracararea stresului se face prin tehnici spirituale si exercitii fizice usoare cum ar fi: yoga, plimbari, inot, ciclism, dans, golf, aerobic.

Carne rosie slaba

RATIE / FRECVENTA:

120 – 180 gr. barbati

60 – 150 gr. femei, copii

1 – 3 ori pe saptamana

BENEFICE: Miel, oaie, iepure, curcan

Neutre: ficat

DE EVITAT: Costita, vita, vitel, inima, porc, vinat

Carne pasare

RATIE / FRECVENTA:

120 – 180 gr. barbati

60 – 150 gr. femei, copii

0 – 2 ori pe saptamina

BENEFICE: Nu se recomanda carnea de pui

DE EVITAT: Pui, gaina, rata, gisca

Alimente marine

RATIE / FRECVENTA:

120 – 180 gr.

3 – 5 ori pe saptamina

BENEFICE: Cod, macrou, stiuca, sardine, scrumbie, pastrav marin, sturion, melci

DE EVITAT: Ansoa, scoici, crab, homar, caracatita, stridii, creveti, somon afumat, calcan

Lapte, Iaurt

RATIE / FRECVENTA:

120 – 180 ml.

3 – 6 ori pe saptamina

Brinzeturi

RATIE / FRECVENTA:

60 gr.

3 – 4 ori pe saptamana

BENEFICE: iaurt, kefir, smintina, brinza, mozzarela, brinza feta, brinza de capra

DE EVITAT: unt, lapte batut, camember, parmezan, lapte integral, inghetata

Oua

RATIE / FRECVENTA:

1 ou

3 – 4 ori pe saptamana

Uleiuri si grasimi

RATIE / FRECVENTA:

4 – 8 linguri

pe saptamana

BENEFICE: ulei de masline

DE EVITAT: ulei de porumb, ulei de floarea soarelui

Nuci si seminte

RATIE / FRECVENTA:

6 – 8 nuci

2 – 5 ori pe saptamana

BENEFICE: castane, arahide, nuci

DE EVITAT: alune, seminte de floarea soarelui, seminte de dovleac, mac, susan

Legume uscate

RATIE / FRECVENTA:

1 ceasca sub forma uscata

2 – 3 ori pe saptamina

BENEFICE: soia, linte

DE EVITAT: fasole, mazare neagra

Legume

RATIE / FRECVENTA:

O ceasca de legume crude sau inabusite

3 – 5 ori pe zi

BENEFICE: sfecla, castravete, telina, conopida, broccoli, morcovi, vinete, mustar, verdeturi, ciuperci, pastirnac, usturoi

DE EVITAT: avocado, porumb, ardei, masline, ridichi, anghinare

Cereale

RATIE / FRECVENTA:

1 ceasca sub forma uscata

2 – 3 ori pe saptamana

Paine

RATIE / FRECVENTA:

1 felie pe zi

Paste fainoase

RATIE / FRECVENTA:

1 ceasca sub forma uscata

3 – 4 ori pe saptamana

BENEFICE: orez, faina de ovaz, faina de orez, secara, mei, prajituri de orez, piine de secara, piine din faina de soia

DE EVITAT: fulgi de porumb, faina de porumb, orz

RATIE / FRECVENTA:

90 – 150 gr.

3 – 4 ori pe zi

BENEFICE: cirese, lamii, ananas, struguri, prune, smochine, grapefruit, kiwi

DE EVITAT: banane, nuci de cocos, mango, potocale, rodii

Sucuri naturale

RATIE / FRECVENTA:

250 ml.

2 – 3 ori pe zi

BENEFICE: struguri, lamii, grapefruit, papaya, varza, morcov

DE EVITAT: portocala

Apa

RATIE / FRECVENTA:

2 litri pe zi

Ceaiuri de plante

RATIE / FRECVENTA:

1 – 2 cani pe zi

BENEFICE: Ginseng, ceai verde, echinacea, musetel, ghimber, macese, salvie, menta, frunze de zmeura

DE EVITAT: Aloe, gentiana, tei, matasea porumbului, traista ciobanului, luminarica, podbal

Mirodenii si condimente

RATIE / FRECVENTA:

Asezonarea salatelor si mancarurilor

BENEFICE: hrean, usturoi, curry, patrunjel, sos de soia

DE EVITAT: piper, amidon de porumb, gelatina, boia, otet, ketchup, muraturi, anason

Bauturi

RATIE / FRECVENTA:

Cantitati mici din bauturile permise

BENEFICE: cafea, ceai verde, vin rosu (1 pahar pe zi)

Neutre: bere, vin alb, apa minerala

DE EVITAT: bauturi alcoolice distilate, sifon, ceai negru, bauturi racoritoare sintetice

Alimentele care nu sunt incluse in categoriile “benefice” sau “de evitat” sunt considerate “neutre” si le puteti consuma, daca va plac, dar cu moderatie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu